5e210b2ad0e9d1dbbeac589d_logoZT

5 Tips om de beste glasvezelverbinding voor uw bedrijf te kiezen

Glasvezel is de snelste en meest betrouwbare internetverbinding die momenteel beschikbaar is en wordt steeds populairder bij bedrijven. Maar met zoveel verschillende opties beschikbaar, hoe kiest u de beste glasvezelverbinding voor uw bedrijf? Hier zijn 5 tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Inhoud

1. Redundantie

Redundantie is cruciaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van internetverbindingen voor hun dagelijkse activiteiten. Het hebben van een redundante verbinding, wat betekent dat u een back-upverbinding heeft voor het geval de primaire verbinding uitvalt, kan downtime minimaliseren en ervoor zorgen dat uw bedrijf operationeel blijft.

2. Snelheid

De snelheid van de glasvezelverbinding is belangrijk, maar het is ook belangrijk om te weten welke snelheid u nodig heeft voor uw bedrijf. Bedrijven die grote bestanden downloaden en uploaden of videoconferenties houden, hebben bijvoorbeeld een hogere snelheid nodig dan bedrijven die alleen e-mails versturen en ontvangen.

3. Prijs

De prijs is uiteraard een belangrijke overweging bij het kiezen van een glasvezelverbinding. Maar het is belangrijk om niet alleen naar de maandelijkse kosten te kijken, maar ook naar andere kosten zoals installatiekosten, apparatuurkosten en eventuele extra kosten voor upgrades.

4. SLA’s

Een Service Level Agreement (SLA) is een overeenkomst tussen een internetprovider en een bedrijf over de prestaties van de internetverbinding. Een goede SLA kan bedrijven gemoedsrust geven en garanderen dat de provider zich zal houden aan bepaalde prestatienormen. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat er in de SLA staat en wat de gevolgen zijn als de provider niet voldoet aan de overeengekomen prestatienormen.

5. Opleveringsmogelijkheden

Het is belangrijk om te weten hoe snel de glasvezelverbinding kan worden opgeleverd en welke opties beschikbaar zijn. Sommige providers bieden bijvoorbeeld een snellere opleveringsoptie tegen extra kosten.

Conclusie

Bij het kiezen van de beste glasvezelverbinding voor jouw bedrijf zijn er veel verschillende factoren om te overwegen.

Het is belangrijk om te kijken naar redundantie, snelheid, prijs, SLA’s en opleveringsmogelijkheden om de beste keuze te maken voor uw bedrijf.

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste glasvezelverbinding, neem dan contact op met RUNA. Wij helpen u bij het evalueren van uw bedrijfsbehoeften en de beste glasvezelverbinding aanbevelen die past bij uw budget en bedrijfsbehoeften.