De impact van het Corona Virus op het bedrijfsleven

13/1/2021

De impact van het Corona Virus op het bedrijfsleven

De maatregelen zijn drastisch, scholen zijn gesloten, horecazaken moeten hun zaken sluiten en het dagelijks leven valt praktisch stil.

U heeft het ongetwijfeld al meerdere keren gehoord, namelijk wat de impact nu is op het bedrijfsleven voor ons land.
Het leidt geen twijfel dat de gezondheid van de bevolking op de eerste plaats komt, maar tegelijk moet alles wel blijven draaien.
De centrale vraag is hoe we als bedrijven ervoor kunnen zorgen dat de business blijft draaien zonder de gezondheid van de mensen in gevaar te brengen?

Meeting met jouw klanten annuleren?

De wereld van Telecom heeft als doel om de continuïteit van bedrijven op het vlak van communicatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Verschillende types telefooncentrales maken dit al decennia mogelijk.
We evolueren al een paar jaar naar de trend van web meetings, conference calls, etc.
De insteek was hier efficiëntere tijdsbesteding, minder files en het milieu.
Nu staan we voor onze volgende uitdaging, namelijk Corona virus.

Het COVID-19 virus en het effect van de genomen maatregelen

We horen het overal, vermijd fysiek contact. Het gevolg? Mensen annuleren afspraken en meetings worden verzet. Toch is quasi onmogelijk om het bedrijfsleven volledig stop te zetten door het corona virus.

Dat wil zeggen dat bedrijven en hun werknemers zich heel snel moeten aanpassen aan deze ontwikkeling. We moeten kunnen doorwerken én tegelijk solidair zijn en de maatregelen respecteren om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Welke oplossingen zijn er?

Er zijn meerdere oplossingen en mogelijkheden om deze situatie te overbruggen. Vele telefooncentrales en softwaretools laten toe om web meetings te organiseren en conference calls. Afhankelijk van de oplossing kan je daar zelf heel ver in gaan, waarbij het (bijna) voelt alsof we in dezelfde ruimte zitten. Je kan slides delen, documenten bewerken, meetings organiseren, etc.  

Laat ons allemaal samen op onze eigen manier ervoor zorgen dat we het virus bestrijden én de continuïteit van het bedrijfsleven te garanderen.

Runa heeft als doel om hierbij te helpen en stelt gratis en vrijblijvend software ter beschikking die door elke organisatie of bedrijf kan worden gebruikt. Het contact dat u dagdagelijks met uw klanten, partners, leveranciers en collega’s kan dus op een veilige manier doorgaan. U kan met deze software web meetings inplannen, documenten delen, presentaties overlopen, etc.

Indien u hiervan gebruik wenst te maken, vul uw gegevens hier in of bel ons  

+32 56 253 253

Meer nieuws