Dag van de Telecom! 5 redenen om uw telecom in de gaten te houden

17/5/2021

17 mei is de Internationale Dag van de Telecommunicatie. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van telecom. Runa volgt de telecommarkt al meer dan 20 jaar en dat heeft ons interessante inzichten gegeven. Dit bedrijfsaspect mag immers niet uit het oog verloren worden. Toch wordt telecom nog te vaak aan de kant geschoven. Wij geven u 5 redenen waarom de opvolging van uw telecommunicatie essentieel is.

1.   Telecom is een essentieel onderdeel binnen uw bedrijf

Zonder telecom –telefonie, data en internet- is een organisatie niets tegenwoordig. In deze digitale tijden loopt het overgrote deel van de communicatie via het wereldwijde web. Potentiële klanten vinden uw contactgegevens online en bellen u op; klanten hebben een vraag en mailen of bellen; werknemers contacteren elkaar, maar ook andere bedrijven. Zonder een goeie internetverbinding of een stabiele telefoonlijn is het onmogelijk om een volledige service te verlenen.

2.   Schaalbaarheid, flexibiliteit en efficiënt communiceren

Een belangrijk onderdeel van goeie telecom is de schaalbaarheid van een oplossing. Niets zo vervelend als telecom die niet mee kan groeien met uw organisatie. Een flexibele oplossing zorgt voor efficiënte communicatie en minder rompslomp. Er zijn ontelbare opties om een infrastructuur op te bouwen die zowel voor uw huidige als uw toekomstige projecten volstaat. Heeft u dezelfde telecominfrastructuur als 10 jaar geleden? Tijd om dit te laten herbekijken!

3.   Efficiënte werking = happy klanten

Als groeiend bedrijf is het namelijk van hoogste belang om uw telecom mee te laten groeien. Meer werknemers betekent immers meer internetverkeer, meer downloadvolume, meer telefoniegebruik, meer klanten en dus meer inkomend internet- en telefonieverkeer. Een efficiënte, goed werkende telecom zorgt dus voor return on investment, want tevreden klanten zijn blijvende klanten.

4.   Continue veranderende telecommarkt

Toch merkt Runa dat veel bedrijven hun telecommunicatie niet op regelmatige basis herbekijken. Jammer, want de telecommarkt evolueert constant. Er komen steeds telecomleveranciers bij, er worden leveranciers overgenomen, prijzen veranderen en het regent promoties. Het kan dus geen kwaad om regelmatig uw abonnementen te bekijken en te vergelijken met andere opties op de markt.

Het is niet simpel om dit bij te houden en het kost veel tijd. Gelukkig bestaan er externe onafhankelijke telecompartners, zoals Runa, die dit werk voor u doen. De administratieve rompslomp wordt overgenomen door mensen die dag in dag uit bezig zijn met telecommunicatie en op de hoogte zijn van de laatste evoluties.

5.   Stilstaan is achteruit gaan

Ook op technologisch vlak volgen de ontwikkelingen elkaar pijlsnel op. Het glasvezelnetwerk is nog niet helemaal uitgerold of daar zijn de volgende updates al. In 30 jaar tijd zijn maar liefst 4 generaties mobiele netwerken uitgewerkt en ook op vlak van telefonie gaat het razendsnel. Als organisatie is het dus zaak om bij te blijven, want wat 5 jaar geleden de beste oplossing leek, kan op dit moment volledig verouderd zijn.

Ook de evolutie van uw bedrijf speelt hierin een rol. Waar stond u 5 jaar geleden? Bent u zeker dat de telecomoplossing die u toen koos nog steeds als beste geldt? Net daarom is het belangrijk regelmatig uw telecom te herbekijken. Met de hulp van een onafhankelijk kantoor zoals Runa kunt u zelfs diepe analyses uitvoeren om zo de flexibelste oplossing te vinden met zicht op de toekomst.

 

Hoe gaat u om met uw telecom? Herkent u bovenstaande situaties? Dan is het aangeraden om een vrijblijvend gesprek te voeren met onafhankelijk telecomadviesbureau Runa.

Contacteer ons om een vrijblijvende eerste afspraak in te boeken.

Meer nieuws